5 motive pentru care să alegi epilarea definitivă

Fie că mergi la salon sau te descurci acasă, epilatul reprezintă o bătaie de cap în plus pentru majoritatea dintre noi. Partea bună este că trăim în secolul vitezei, așa că atunci când vine vorba de procesul de epilare, avem la dispoziție o varietate de metode și aparaturi pentru care putem opta. 

Cum facem această alegere? Răspunsul este simplu: continuă să citești articolul și vei înțelege de ce epilarea definitivă câștigă tot mai mult teren în detrimentul altor metode convenționale.

1. Salvează timp

În primul rând, vei economisi timp. Timpul este esențial pentru noi toți și dacă nu ești convins, întreabă-te ce ai alege între a petrece 3 ore cu cei dragi, a te uita la Netflix sau a ajunge la programarea de epilat cu ceara, pentru care trebuie să mai stai și 30 de minute în trafic? Ei bine… așa mă gândeam și eu. 

Rapiditatea procesului de îndepărtare a firelor de păr nedorite este principalul atu al epilării definitive. În loc să pierzi ore în șir – lunar sau chiar săptămânal – ajungând la programări sau chinuindu-te acasă, ședințele de epilare definitivă sunt extrem de rapide.

În funcție de zona despre care discutăm, poate fi vorba despre o oră sau de numai 5 minute. De exemplu o sedinta de epilare faciala definitivă va dura mai puțin decât o ședință de epilare definitivă inghinală. Variind de la persoană la persoană și ghidându-ne după evoluția tratamentului de fotoepilare, specialistul stabilește un număr de ședințe și, implicit, intervalul dintre acestea. Se recomandă un minimum de 6 ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni. Întreg procesul este urmat doar de vizite pentru întreținere o data la 6-12 luni. 

2. Fă o investiție pe termen lung

La prima vedere da, se poate spune că tratamentul de epilare definitivă este costisitor. Însă dacă ar fi să ne gândim la toate benzile de ceară, aparatele de epilat, lamele de ras și cremele depilatoare pe care le-am achiziționat și aruncat sau uzat? Sau la toate programările la salonul de înfrumusețare, ce reprezintă o plată recurentă? Ei bine, dacă optezi pentru epilarea definitiva, vei face o investiție pe termen lung. Acest tratament implică într-adevăr o serie de cheltuieli substanțiale, însă pe termen scurt. De rezultate în schimb, te vei bucura o lungă perioadă de timp. 

3. Disconfort minim

Nu toți facem față durerii la fel de ușor, așa că atunci când vine vorba de epilarea prin smulgerea firului de păr, aparatul de epilat și ceara nu reprezintă o opțiune pentru mulți dintre noi. Așadar, există alternative – lama de ras sau crema depilatoare – care, din nefericire, îndepărtează firele nedorite doar la suprafață. Și totuși, epilarea definitivă e răspunsul tuturor problemelor noastre. Nu numai că distruge complet foliculii de păr, dar întreg procesul este lipsit de durere. Excepții pot face senzația de căldură și impresia de mici ciupituri; dar acestea sunt absolut normale și suportabile. 

4. Despre efecte adverse

Spre deosebire de epilatorul sau ceara care pot contribui la apariția foliculitei, epilarea definitivă prezintă disconforturi minime după realizarea procedurii. 

Efectele secundare care ar putea apărea sunt minore și diferă de la o persoană la alta, în funcție de o serie de factori, printre care se numără sexul, vârsta, tipul de piele și păr. Cele mai frecvente sunt înroșirea ușoară și iritațiile locale. Cu toate acestea, ele dispar după câteva ore de la aplicarea tratamentului. 

5. Îndepărtarea punctelor inestetice

Firele de păr aflate sub piele reprezintă o altă problemă cauzată de aparatul epilator sau lama de ras. Nefiind îndepărtate corespunzător, acestea provoacă mici umflături dureroase și inestetice. Prin intermediul epilării definitive, aceste folicule de păr sunt îndepărtate cu precizie, fără posibilitate de recidivă.

Astfel, putem afirma că spre deosebire de metodele alternative aflate pe piață la momentul actual, epilarea definitivă are foarte multe atuuri mai sus menționate. Așadar, dacă îți dorești un tratament calitativ, rapid și lipsit de durere, epilarea definitivă este într-adevăr alegerea potrivită pentru tine. 

Dacă te-am convins, intră pe site-ul nostru și nu ezita să îți faci o programare!