Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare?

Probabil cele mai frecvente întrebări auzite într-un salon de epilare definitivă sunt: „Cât durează întregul proces?”, „Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare?”, sau „La ce distanță se fac ședințele de epilare definitivă?”. 

Durata tratamentului e un factor decisiv pentru oricine hotărăște să facă acest pas. Cu cât e mai scurt timpul dedicat epilării, cu atât mai bine. Dorința de a sta cât mai puțin la salon se datorează și metodelor de epilare convenționale care, de-a lungul anilor, ne-au mâncat sute de ore, fără să ne dăm seama. Fă o schimbare acum. Dacă ești din Cluj, Medart Clinic vine în ajutorul tău. Pachetele de epilare definitivă pentru bărbați și femei sunt extrem de variate și acoperă diferite zone ale corpului. Rezultatele sunt surprinzătoare întrucât cercetătorii spun că media foliculilor de păr este redusă cu 70% după numai trei sesiuni de tratament. 

Rămâi cu noi pentru a descoperi cum variază procedura de la persoană la persoană și câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare pentru tine.

Ce înseamnă mai exact „epilare definitivă”?

De multe ori, specialiștii din industria dermatologică și cosmetică au de-a  face cu înțelegerea greșită a cuvântului “definitiv”. În acest caz, “definitiv” nu înseamnă “permanent”. Da, în cadrul tratamentului de epilare cu laser, firul de păr este distrus “definitiv”, dar nu “complet”. 

Pentru a înțelege mai bine diferența, trebuie să afli că firul de păr este într-un continuu ciclu de creștere: creștere activă sau ciclul anagen, regresie sau ciclul catagen și stagnare sau ciclul telogen. În timpul ședințelor de epilare definitivă, laserul acționează numai asupra firelor de păr aflate în primul ciclu – cel anagen. De aceea, tratamentul se extinde, în funcție de zonă, iar distanța la care se fac ședințele de epilare definitivă e stabilită de specialist. De menționat că firele rămase după tratament vor crește mult mai greu, vor deveni foarte subţiri şi depigmentate și vor dobândi un aspect uşor asemănător cu puful. 

Caracteristici definitorii în tratamentul de epilare definitivă

Tratamentul de epilare definitivă cu laser funcționează cel mai bine în cazul persoanelor care au un fir gros și prezintă zone dense în păr. Laserul e recunoscut pentru a avea o rată mai mare de succes dacă avem de-a face cu un contrast evident între culoarea pielii și cea a firului de păr. Deci, numărul de ședințe va fi cu atât mai mic cu cât culoarea pielii este mai deschisă, iar rădăcina firului de păr este mai închisă. La Med’Art nu începem un tratament de epilare definitiva dacă ai pielea bronzată sau dacă urmează să te expui razelor solare. 

Studiile arată că, pentru tipurile de piele și păr întâlnite în România, cele mai eficiente lasere sunt cele cu fibră Alexandrite, datorită lungimii sale de undă. Clinica Med-Art îți propune unul dintre cele mai profesionale aparate din industria estetică: Primelase HR cu fibră Alexandrite. Tehnologia e rapidă și puternică, și promite rezultate uimitoare pentru fototipurile 1-4. Primelase HR eliberează uniform energia, evitând suprapunerile prin intermediul unui sistem de impulsuri pătrate. După efectuarea primei ședințe, aproximativ 20 – 40% din firele de par de pe zona tratată vor cădea treptat, în decursul a două săptămâni. Frecvența de repetiție până la 3Hz, împreună cu diferitele mărimi de spot, alimentează și fac ca Primelase HR să fie unul dintre cele mai rapide și eficiente echipamente de pe piață. Sistemul de răcire “crystal freeze” are rolul de a ajusta în mod constant temperatura și de a asigura desfășurarea procedurii, fără disconfort și durere. 

Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare? La ce distanță se fac acestea? 

În cazul tratamentului cu laser, media este de 6-8 ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni. Cu toate acestea, rezultatele nu întârzie să apară după primele 3 programări la clinica aleasă de tine. Trebuie de menționat că rezultatele variază de la organism la organism, în funcție de vârstă, grosimea părului, adâncimea la care sunt rădăcinile, tipul de piele și numărul de ședințe efectuate anterior.

Alege clinica potrivită pentru epilarea definitivă și află mai multe de la specialiștii noștri. La Med–Art, beneficiezi de servicii de calitate premium, la prețuri competitive. Fă-ți o programare acum pentru o primă consultație, la numarul de telefon , +4 0770 277 213, sau online, accesând https://med-art.ro/programare-online.