Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă I: Tips & tricks pentru bărbați

Epilarea definitivă este un proces care este tot mai căutat și chiar dacă acești termeni încă sună ciudat pentru unii oameni, ei bine, trebuie să afli că se folosesc de aceste servicii tot mai multe persoane. Contrar aparențelor, epilarea definitivă a devenit tot mai populară nu doar în rândul femeilor, ci și în rândul bărbaților deoarece fiecare dintre noi are nevoie de o îngrijire corespunzătoare a corpului. Epilarea definitivă are beneficiile ei, iar motivele principalele pentru care tot mai mulți aleg acest proces sunt: în primul rând, nu e un tratament atât de dureros precum epilarea clasică, în al doilea rând, este o procedură non-invazivă, rapidă și sigură, și nu în ultimul rând, se poate realiza în toate zonele corpului. 

Am pregătit pentru tine un articol în care vei afla mai multe informații despre epilarea definitivă la bărbați, ce presupune acest lucru și care sunt demersurile. Continuă să-l citești pentru a afla mai multe!

  1. Ce presupune procesul de epilare definitivă?

În primul rând, trebuie să știi că epilarea definitivă nu seamănă cu numeroasele metode de epilare clasică, precum lama de ras sau epilatul cu ceară. Epilarea definitivă se face cu lumină intens pulsată (IPL) sau cu laser și este perfectă pentru bărbații care pun accent pe îngrijirea corporală. 

Acest tip de epilare nu este dureroasă, procesul în sine contribuind la reducerea semnificativă a firelor de păr, indiferent de care parte a corpului vorbim. Epilarea cu laser se concentrează asupra pigmentului firului de păr, din acest motiv trebuie evitată epilarea părului alb sau gri, iar epilarea cu IPL folosește o lumină intensă care este absorbită de firul de păr, iar apoi este transformată într-o energie luminoasă. Aceasta ajunge la foliculul firului de păr și împiedică apariția lui. 

  1. De ce să alegi epilarea definitivă cu laser Primelase HR?

Datorită fibrei Alexandrite, Primelase este unul dintre cele mai eficiente sisteme de epilare definitivă pentru sexul masculin. Aceasta are un sistem rapid, puternic și asigură rezultate excelente în toate zonele corpului. Datorită tratamentelor care sunt la cele mai înalte standarde, Primelase este catalogat ca fiind cel mai performant aparat laser din industria esteticului. 

Apar veștile bune chiar după primele ședințe. Foliculii de păr sunt distruși în proporție de până la 70%, firele de păr care cresc sub piele vor fi eliminate datorită eliminării foliculitei, iar timpul de tratament este relativ scurt. Un alt avantaj este că vei scăpa inclusiv și de iritații și mâncărimi.

  1. Ce perioadă să alegi pentru epilarea definitivă?

Ce mai trebuie să știi, și este foarte important, e că acest tratament trebuie să fie început toamna sau iarna, deoarece expunerea la soare după ședințele de epilare definitivă nu este recomandată. De asemenea, se aplică același lucru și primelor 3 zile înainte de începerea tratamentului. Trebuie să fii foarte atent cu pielea ta. 

Mai mult decât atât, nu trebuie să smulgi sau să razi firele de păr înainte cu câteva săptămâni de epilare și nu ai voie să consumi medicamente în ziua programării epilării definitive. Dacă ai pielea foarte albă, rade zona pe care urmează sa o epilezi cu aproximativ 5 zile înainte. Firul tău de păr ar trebui să aibă între 1 și 3 mm. Iar dacă pielea ta e bronzată, nu îți face griji, epilarea definitivă este posibilă și pe o astfel de piele datorită unor geluri care ajută să direcționeze lumina pulsată către rădăcină.

  1. Cât timp durează?

În ceea ce privește procesul de epilare, după cum am menționat și mai sus, nu este dureros, însă firele de păr ale bărbaților sunt puțin mai groase, fapt care duce la un ușor disconfort în momentul epilării. Se simte ca o ușoară înțepătură, însă nivelul de intensitate va fi modificat de către specialist în funcție de cum suportă fiecare persoană în parte. După primele 3-4 ședințe, totul devine relaxant și chiar plăcut pentru pacient. 

O ședință durează între 10 minute și 2 ore și în general trebuie să repeți acest proces pe o perioadă mai lungă de 4 luni, până la 1 an. Rezultatele se văd de la prima ședință, însă părul se regenerează și durează până se distrug definitiv firele de păr surprinse în faza anagenă. De asemenea, este bine ca pe parcurs, să se mai facă ședințe anuale.

  1. Care sunt contraindicațiile?

După fiecare ședință de epilare definitivă, bărbații trebuie să știe că este interzisă vizita la solar, activitățile sportive sau hainele strâmte. Trebuie aplicată zilnic o cremă hidratantă, se evită uleiurile de corp și se evită expunerea la soare în primele trei zile după tratament. Pot apărea efecte adverse cum ar fi înroșirea pielii, cruste maronii, dar sunt temporare și dispar în maximum 2 săptămâni.

Concluzii

Așa că dacă ești bărbat și îți dorești o epilare definitivă profesională, poți să apelezi cu încredere la noi. Tehnica de utilizare a fibrei Alexandrite asigură cele mai bune rezultate de pe piață. Vei avea parte numai de specialiști, iar rezultatele vor fi conform așteptărilor tale. Nu uita să te hidratezi mult odată ce ai început procesul de epilare definitivă, iar înainte de prima ședință, să te consulți foarte bine cu specialiștii.