Dr. Ana Mihailescu

Stomatologie Pediatrica

Cabinetul nostru, “Zambet Fericit” va ofera o gama completa de servicii stomatologice generale, in vederea intretinerii unei danturi sanatoase si frumoase.

Din dragoste pentru copii si pentru ca ma consider o persoana cu multa rabdare, am decis să imi indrept cariera spre stomatologie pediatrica.

In calitate de medic specialist, dar si ca mama, consider ca cei mici au nevoie de o atentie timpurie asupra danturii. Este recomandat inca de la aparitia primilor dinti de lapte. Multe probleme pot fi ușor corectate dacă sunt descoperite la timp. Putem asigura copilului premisele unei dentații dezvoltate corect și a unui zâmbet frumos.

Am urmat mai multe cursuri de speciliazare în ortodonție și stomatologie pediatrica si incerc mereu sa ma perfecționionez continuu și sa gasesc soluțiile cele mai puțin invazive pentru copii și care să asigure eficienta dorita.

Cred ca fiecare copil poate avea șansa unei danturi sănătoase și îngrijite, iar părinții pot resimți bucuria de a se mândri cu zâmbetul frumos al celor mici.

Îmi propun să îi informez și responsabilizez cât mai mult pe părinți. Impreună putem lua deciziile portivite la timp, de la cea mai fragedă vârstă.

În încercarea de a face lucrurile cât mai temeinic cu putință, am început dezvoltarea unui sistem de monitorizare în evoluție a planului de tratament a fiecărui mic pacient, care sperăm să fie în curând accesibil și on-line.

Ca și concluzie, stimați părinți sau bunici, nu uitați de zâmbetul celor mici și vă aștept cu drag pentru a discuta orice nelămuriri aveți legate de dințișorii lor.

Profilaxie

 • Detartraj şi periaj

Este recomandat atunci când observăm că pe dinţi sau pe lucrări s-a format un depozit dur, de la alb-gălbui la maron închis, care nu dispare când ne periem dinţii, numit tartru. Acesta are un aspect inestetic şi reprezintă un depozit de microbi în contact intim cu dinţii şi cu gingiile.

 • Aplicare de substanţe desensibilizante şi cu aport de fluoruri

Odontoterapie (Plombe pentru dinţi)

 • Obturaţii coronare

Atunci cand pe dinti se observa aparitia unei carii, însoţită de o cavitate, aceasta trebuie să fie curăţată şi umplută cu un material care reface forma şi funcţia dintelui, procedura numita obturaţie sau plombă.

Endodonţie (Scoaterea nervului)

Explicam in cateva cuvinte ce inseamna un tratament endodontic:

In multe cazuri, atunci când pulpa („nervul”) dintelui este inflamată, apare o durere foarte puternică. Atunci suntem nevoiţi să „scoatem nervul”. După ce se face o anestezie sau se aplică o substanţă devitalizantă (care „omoară nervul”), pulpa bolnavă se îndepartează din dinte iar locul rămas liber este umplut cu un material, care formează obturaţia de canal.

Stomatologie Cluj

Parodontologie (Igiena dentară)

 • Detartraj
 • Chiuretaj gingival

În parodontopatii (parodontoze) în jurul dintelui apare un ţesut anormal (se numeşte „de granulaţie”) care înlocuieşte osul sănătos. Acesta se îndepărtează, pentru a permite refacerea gingiei.

 • Tratamente locale cu substanţe antibacteriene, antiinflamatorii

Protetică

 • Coroane
 • Punţi
 • Proteze mobilizabile

Proteze acrilice: sunt confecţionate din acrilat (masă plastică). Cele parţiale au croşete de sârmă cu care se sprijină pe dinţii restanţi. Protezele totale înlocuiesc toţi dinţii.

Protezele scheletate: au un schelet de metal foarte fin iar şeile (porţiunile cu dinţi falşi) sunt din acrilat. Aceste proteze se prind pe dinţii restanţi, care sunt acoperiţi cu lucrări (coroane sau punţi), cu sisteme speciale (capse).

 • Reconstituiri corono-radiculare

Estetica dentară

 • Albire dentară externă
 • Albire dentară internă
 • Aplicare de strasur

In prezent imi desfasor activitatea in incinta clinicii Medart, care se afla in cartierul Andrei Muresanu, strada Macinului nr 11A

Program

Luni-Vineri 9-18