Epilarea definitivă e un proces complex, care vine la pachet cu foarte multe beneficii, dar și cu o serie de contraindicații. Deși tot mai multe persoane apelează la acest tratament, epilarea definitivă pentru bărbați sau femei fiind la fel de căutată, nu putem să nu recunoaștem că e necesar să te informezi din surse sigure, înainte de a face acest pas.
În cele ce urmează, vom vorbi despre cum trebuie să te pregătești înainte de prima ședință de epilare definitivă.
Alege clinica potrivită
E suficient să dai un search pe Google pentru a găsi, în proximitatea ta, cel puțin un salon epilare definitivă. Acum, este esențial să faci alegerea potrivită de la bun început fiindcă în joc e sănătatea ta. Oferă atenție clinicii și tehnologiei utilizate, igienei sale, precum și profesionalismului specialiștilor. Pentru un plus de informare, poți căuta și recenzii oferite de pacienții salonului.
La Med-Art Cluj, tehnologia utilizată este Primelase HR cu fibră Alexandrite, una dintre cele mai puternice din industria estetică, la momentul actual. Poți să-ți faci o programare online sau telefonic, sunând la 4 0264 333 407 sau +4 0770 277, de luni până vineri, între orele 10:00 și 21:00.
Lasă-te pe mâna unui specialist
Odată realizată programarea, prima întâlnire cu specialistul va fi una în care te va cunoaște mai bine. Epilarea definitivă e o procedură personalizată, astfel încât istoricul de sănătate al fiecărui pacient este esențial.
Medicul trebuie să ia la cunoștință statusul tău medical (Ex. alergii, afecțiuni dermatologice, tratamente medicamentoase, alte proceduri de îndepărtare a părului, efectuate în trecut etc.). După ce află toate acestea, îți va prezenta ce implică întreg procesul și care sunt motivele pentru a alege epilarea definitivă cu laser. Odată prezentate beneficiile, vei fi informat în legătură cu posibilele efecte secundare, dar și contraindicațiile înainte, în timpul și după ședințele de fotoepilare. Ulterior, se creează schema de tratament. Cât costă epilarea definitivă se discută la final, în funcție de zona aleasă (Ex. epilare definitivă inghinală, epilare definitivă facială), tipul firului de păr, vârsta și genul pacientului.
La Med-Art avem o echipa medicala care se ocupa de tratamentele de epilare definitiva, care va ajuta să obțineti cele mai bune rezultate.
Întrerupe anumite tratamente medicamentoase
Pentru a evita reacții adverse, medicii recomandă întreruperea anumitor tratamente.
- Se recomandă stoparea anticoagulantelor, antiinflamatoarelor și medicamentelor de tip aspirina, cu minimum 3 zile înainte de tratament. În caz contrar, pot apărea pete roșii la nivelul pielii, provocate de spargerea capilarelor.
- Se recomandă întreruperea cu cel puțin 2 luni înainte de epilarea cu laser a unor medicamente pentru combaterea acneei (Accutane, Roacutanne, Soriatane)
- Se recomandă stoparea medicației fotosensibilizantă
- Antibiotice (tetraciclina, ciprofloxacina, doxiciclina, sulfametoxazol, sulfametoxazol si trimetoprim)
- Calmante (naproxen, piroxicam)
- Medicamente pentru inima (amiodarona, diltiazem, nifedipina)
- Medicamentele pentru diabetici (clorpropamida, gliburida)
- Medicamente pentru chimioterapie (fluorouracil, dacarbazina)
- Medicamentele psihiatrice (clorpromazina, desipramina, imipramina)
- Retinoizi
- Antihistaminice (difenhidramina)
Oferă o atenție specială pielii
Pielea uscată și firele crescute sub piele sunt printre cele mai frecvente impedimente în procesul de epilare definitivă cu laser. Dacă vrei să optezi pentru un astfel de tratament, ai grijă să-ți hidratezi pielea din timp, pentru a-i îmbunătăți structura și pentru a face ca procedura să decurgă mult mai ușor.
Mai mult decât atât, înainte de o ședință de epilare definitivă, se recomandă îndepărtarea părului cu un aparat de ras tip lamă, fiindcă acesta va acționa doar asupra lungimii firului de păr, nu și asupra rădăcinii acestuia. Indicat ar fi să poți face asta chiar în ziua tratamentului sau cu o zi înainte. Nu folosi o metodă de îndepărtare a părului prin smulgere cu cel puțin 3 săptămâni înainte de ședința de epilare definitivă.
Evită expunerea la soare
Tot din seria „Cum să te pregătești înainte de epilarea definitivă”, e și expunerea la razele solare. Foarte multe persoane sunt interesate în special de legătura dintre bronz și epilare definitivă. Noi recomandăm să nu stai la soare cu cel puțin 14 zile înainte de prima ședință. De aceea, și perioadele cele mai potrivite pentru efectuarea unui tratament de epilare definitivă sunt lunile de toamnă-iarnă, când expunerea pielii la soare e minimă. Pe durata tratamentului, se recomandă să folosești o cremă cu factor +50 de protecție solară. Mai mult decât atât, înainte de o ședință de epilare definitivă, este interzisa expunerea la soare-solar, a saunei sau a dușurilor fierbinți.