Efectele benefice ale epilării definitive asupra afecțiunilor dermatologice

În ultimii ani s-a constatat o creștere a interesului pentru epilarea definitivă – atât din partea femeilor, cât și din partea bărbaților. Această creștere se bazează pe numeroasele efecte benefice ale acestui tip de procedură. Continuă să citești acest articol dacă vrei să afli care sunt implicațiile tratamentului de fotoepilare asupra corpului tău și motivele pentru care din ce în ce mai mulți oameni aleg epilarea cu laser în locul epilării cu ceară sau cu aparatul depilator.

Dacă vrei și tu să treci de la epilarea cu ceară la cea cu laser, clinica Med-Art din Cluj-Napoca îți pune la dispoziție o serie de pachete speciale de care poți profita.

Clinica Med-Art utilizează epilarea definitivă laser cu Primelase HR. Ceea ce face special acest sistem constă în fibra Alexandrite, care îl transformă în cel mai puternic și mai rapid laser de epilare definitivă.

Despre foliculită

Foliculita este o afecțiune întâlnită foarte frecvent în rândul pacienților, reprezentând inflamația foliculilor de păr. Aceasta poate apărea în orice zonă a corpului pe care crește păr și poate avea mai multe cauze: fricțiunea cu hainele, epilarea sau rasul, transpirația excesivă sau igiena precară. 

Oricând foliculul de păr se deteriorează, devine susceptibil la foliculită deoarece inflamațiile sunt cauzate de bacterii. Deoarece unii oameni sunt foarte predispuși la această afecțiune, totul se transformă într-o luptă constantă care poate lăsa cicatrici adânci, greu de eliminat. 

Dacă vă regăsiți în informațiile prezentate mai sus, vă recomandăm o vizită la medicul dermatolog pentru a primi un diagnostic corect.

Cum contribuie epilarea cu laser la eliminarea foliculitei?

Tratamentele cu laser s-au dovedit a fi cele mai eficiente în eliminarea acestei afecțiuni. Dacă sunteți predispus la foliculită, îndepărtarea părului cu laser este o soluție salvatoare. Iar dacă vă ocupați de problema foliculitei din timp, puteți chiar să evitați apariția cicatricilor și a urmelor inestetice, și să redobândiți încrederea în propria persoană.

Tratamentul cu laser presupune următoarele: un fascicul de lumină este îndreptat către firul de păr iar acea lumină este absorbită de piele. Acest proces ajută la închiderea foliculului iar astfel este eliminată posibilitatea de apariție a foliculitei. De cele mai multe ori, o singură ședință de epilare definitivă poate duce la dispariția acestei probleme. 

Un alt avantaj este reprezentat de faptul că puteți trata orice parte a corpului, astfel că vorbim de epilare definitivă facială, în zona axilei, a sânilor sau epilarea definitivă a zonei inghinale. Tratamentul elimină foliculita și împiedică creșterea firelor de păr sub piele, astfel încât pielea dumneavoastră să aibă un aspect neted și plăcut.

Despre Primelase HR cu fibră Alexandrite

Pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, este recomandat un număr minim de 6 ședințe, realizate la un interval de 4-6 săptămâni. După cum am menționat anterior, laserul Primelase HR utilizat la clinica Med-Art este foarte eficient și în plus, este mult mai puțin dureros decât alte lasere disponibile pe piață. 

Deci procesul în sine nu ar trebui să provoace durere, veți simți cel mult căldură sau înțepături mici. Dar din acest motiv, cei de la clinică au grijă să aplice un gel special pe zona care urmează să fie supusă tratamentului astfel încât experiența dumneavoastră să fie cât mai plăcută.

Tratamentul cu laser nu este destinat doar femeilor, bărbații care se confruntă cu foliculita pot apela și ei la servicii de epilare definitivă pentru bărbați. Un alt aspect important de reținut este că după prima ședință firele de păr din zona supusă tratamentului vor crește la fel. Însă după 10-14 zile, aceste fire de păr vor începe să cadă singure deoarece rădăcina lor intră în regresie. Este important de reținut că tratamentul cu laser nu este recomandat femeilor însărcinate.

Dacă până în prezent ați încercat diverse creme și tratamente care s-au dovedit a fi ineficiente în tratarea foliculitei, următoarea alegere trebuie să fie reprezentată de epilarea definitivă cu laser.

Idei finale și recomandarea editorului

Clinica Med-Art vă pune la dispoziție 3 pachete de epilare definitivă cu laser din care puteți alege. Tehnologia utilizată de cei de la clinică este una dintre cele mai performante de pe piață la momentul actual. În plus, luna aceasta pachetele beneficiază de o reducere substanțială. Noi vă recomandăm să nu mai stați pe gânduri și să vă faceți chiar acum o programare! Sănătatea dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Alegeți clinica Med-Art pentru servicii de calitate prestate de un personal profesionist care pune pacientul pe primul loc.