Este epilarea definitivă într-adevăr definitivă? Iată ce spun specialiștii!

Probabil te-ai întrebat de nenumărate ori dacă merită să investești în ședințele de epilare definitivă. Sau poate că apelat deja la aceste servicii și vrei să afli dacă ai făcut o investiție rentabilă, pe termen lung. 

”Este epilarea definitivă într-adevăr definitivă?” este una dintre cele mai frecvente întrebări despre îndepărtarea părului cu laser și capacitatea sa de a reduce cantitatea de păr nedorit. Ei bine, răspunsul la această întrebare este ”nu chiar”. Continuă să citești articolul pentru a afla ce spun specialiștii.

Ce presupune procesul de epilare definitivă?

Mulți oameni confundă ideea îndepărtării părului cu laser cu ideea de a nu te mai epila niciodată. În realitate, epilarea cu laser nu înseamnă „îndepărtarea permanentă” părului, ci faptul că asigură o reducere durabilă a părului prin distrugerea foliculilor de păr. 

Pacienții nu vor scăpa niciodată în proporție de 100% de toți foliculii de păr, însă numărul celor care produc părul poate fi redus cu aproximativ 75% – 90%. Odată ce foliculii sunt distruși, aceștia nu se regenerează, rezultând o reducere durabilă a părului, a umflăturilor din urma rasului și a firelor de păr încarnate.

Cum funcționează ședințele de epilare definitivă?

Epilarea cu laser funcționează prin încălzirea foliculilor de păr pentru a opri creșterea firelor noi. Acest lucru pune foliculii de păr într-o stare de repaus pentru o perioadă lungă de timp – mult mai mult decât epilarea cu lama de ras sau epilarea cu ceară. Când firele de păr cresc din nou, vor fi mai subțiri, mai fine și într-un număr semnificativ mai mic. Deși procedura este adesea susținută ca o formă de îndepărtare „permanentă” a părului, tratamentul cu laser reduce doar numărul firelor de păr nedorite dintr-o anumită zonă.

Pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, este recomandat un număr minim de 6 ședințe, realizate la un interval de 4-6 săptămâni. 

De ce Primelase HR?

Clinica Med`Art din Cluj-Napoca efectuează epilarea definitivă laser cu Primelase HR, care folosește fibra Alexandrite. Acest sistem este considerat a fi cel mai puternic și mai rapid laser de epilare definitivă. După cum am menționat anterior, laserul Primelase HR utilizat este foarte eficient și în plus este mult mai puțin dureros decât alte lasere disponibile pe piață. Diferența dintre primelase HR și alți competitori este că primelase HR permite folosirea unor pulsuri scurte cu o energie înaltă.  Are o viteză ridicată astfel încât energia să fie controlată în orice moment și să fie obținute cele mai bune rezultate.

Deci procesul în sine nu provoacă durere. Veți simți cel mult căldură sau înțepături mici, indiferent de zona corpului, fie că vorbim despre epilarea definitivă facială, fie că vorbim despre epilarea definitivă inghinală. Tocmai din acest motiv, cei de la clinică au grijă să aplice un gel special pe zona care urmează să fie supusă tratamentului astfel încât experiența dumneavoastră să fie cât mai plăcută. Un alt aspect important de reținut este că după prima ședință firele de păr din zona supusă tratamentului vor crește la fel. Însă după 10-14 zile, aceste fire de păr vor începe să cadă singure deoarece rădăcina lor intră în regresie.

Despre sesiunile de întreținere

În plus, pentru cele mai bune rezultate, veți avea nevoie de sesiuni de întreținere ocazionale. Acestea ajută la asigurarea faptului că foliculii de păr nu se regenerează. În funcție de nevoile individuale, este posibil să aveți nevoie de o sesiune de întreținere o dată sau de două ori pe an după runda inițială completă de tratament cu laser. Cronologia pentru fiecare sesiune este aceeași cu tratamentul inițial cu epilare cu laser. În general, momentul depinde și de zona de tratament. Dacă aveți în vedere doar câteva zone mici în timpul sesiunilor de întreținere, atunci întâlnirea poate fi mai scurtă. 

Concluzie

Așadar, pacienții nu vor obține niciodată o îndepărtare de 100% a părului, iar clinicile nu ar trebui să garanteze niciodată o reducere de 100% a acestuia, deoarece acest lucru nu este posibil din punct de vedere medical.  Deși epilarea cu laser nu este tocmai permanentă, este totuși una dintre cele mai bune opțiuni pentru încetinirea creșterii părului pe o perioadă extinsă de timp.

Să nu uităm că epilarea definitivă poate ajuta la reducerea foliculitei, o problemă de care suferă tot mai multe persoane în ultima vreme. Noi vă recomandăm să nu mai stați pe gânduri și să vă faceți o programare online la Clinica Med`Art chiar acum!