Tot ce trebuie să faci după un tratament de epilare definitivă

Foarte multe persoane se întreabă ce se întâmplă după tratamentul de epilare definitivă. O să mai crească firele de păr? Rămân urme? Cum îți îngrijești pielea? Ce trebuie să faci după? Trebuie să eviți anumite substanțe? Noi îți vom răspunde la toate întrebările, însă pentru asta, vom parcurge cele mai importante subiecte pentru a înțelege tot procesul și pentru a știi exact la ce ne expunem înainte de a aplica tratamentul. Iar dacă ești din Cluj-Napoca, poți beneficia cele mai bune servicii, oferite cu încredere de personalul specializat al clinicii Med-Art.

Ce este epilarea definitivă?

Epilarea definitivă este un proces la care au început să apeleze tot mai multe persoane. Chiar dacă este ceva mai costisitor, rezultatele sunt garantate, iar clienții sunt foarte mulțumiți. Ce se întâmplă de fapt? Laserul emite o lumină care este instant absorbită de pigmentul firului de păr. Energia luminii distruge foliculii piloși prin transformarea ei în căldură. De obicei, acești foliculi contribuie la creșterea firelor de păr, iar acest proces este întrerupt odată cu distrugerea lor. Acest tratament s-a dezvoltat foarte bine de-a lungul anilor și a devenit foarte sigur. Obții rezultatele dorite, iar epilarea nu va mai reprezenta un proces de rutină pentru tine. 

În plus, acest tratament poate fi aplicat pe orice parte a corpului, astfel vorbim despre epilare facială definitivă sau epilare inghinală definitivă. Și dacă credeai că doar femeile sunt interesate de această procedură, află că există foarte mulți domni interesați de tratamentele de epilare definitivă pentru bărbați.

Ce reacții adverse pot să apară după epilarea definitivă?

Și totuși, ce se întâmplă imediat după ședințele de epilare definitivă prin laser? 

  • Căldură, roșeață 

După epilarea definitivă cu laser, pielea ta va fi ușor caldă și s-ar putea să apară o ușoară înroșire a acesteia. Simptomele prezentate pot să dispară în câteva minute sau pot să persiste de la câteva ore până la câteva zile. Se recomandă să folosești o cremă care hidratează și regenerează pielea. Poți face acest lucru imediat după tratament și să continui cât timp consideri că este necesar.

  • Inflamare

În funcție de cum reacționează organismul tău, pot să existe și alte efecte adverse. Poate să apară inflamarea, se poate înroși excesiv pielea, pot apărea umflături și mâncărimi ale pielii sau cruste. Aceste efecte se pot preveni cel mai ușor dacă optezi pentru o clinică ce dispune de tehnologie avansată și personal medical specializat, în detrimentul unui cosmetician mai puțin pregătit. Atât timp cât respecți recomandările medicale dinaintea începerii tratamentului, precum și după finalizarea acestuia, ar trebui să nu ai nicio problemă. 

Ce trebuie să faci după tratamentul de epilare definitivă?

  • Spune ”NU” saunei și dușurilor cu apă fierbinte

Imediat după procesul de epilare, pielea ta devină ușor mai sensibilă. Zona pe care s-a aplicat tratamentul trebuie spălată foarte ușor și trebuie să eviți dușurile cu apă fierbinte, sauna sau chiar mersul la piscină timp de 48 de ore după ultima ședință. Clorul și transpirația puternică trebuie evitate; acestea nu fac bine pielii, existând riscul iritațiilor. 

  • Spune ”NU” hainelor mulate sau din material sintetic

De asemenea, trebuie să fii foarte atentă la acea zonă. Chiar dacă apar mâncărimi, trebuie să eviți scărpinatul sau frecarea cu anumite materiale. Poartă haine mai largi, evită hainele strâmte și asigură-te că nu sunt confecționate din material sintetic.

  • Spune ”NU” bronzului și loțiunilor autobronzante

În cazul în care este vară și vrei să stai la soare sau vrei să mergi la solar, trebuie să știi că aceste activități trebuie evitate. Nu poți să folosești nici loțiuni autobronzante. Ai voie să folosești factor de protecție total SPF 50+, în special dacă pielea ta poate fi expusă la soare. Este recomandat să eviți pigmentarea pielii.

  • Spune ”NU” produselor care conțin alcool

Trebuie să menții pielea curată și uscată. E importantă și evitarea în zona epilată a produselor care conțin alcool precum apa de colonie, deodorantul sau tonicul facial. 

Cum avem grijă de corpul nostru după tratamentul de epilare definitivă?

  • Un stil de viață echilibrat 

Un alt factor important este hidratarea și respectarea unei alimentații sănătoase. Acești doi factori ajută mult la refacerea pielii și la prevenirea apariției firelor de păr.  Dezechilibrele hormonale provocate de alimentația precară pot contribui la reapariția firelor de păr. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă de corpul tău, iar așa vei scăpa definitiv de firele de păr nedorite. Tratamentul periodic va contribui la stoparea definitivă creșterii părului, iar tu te vei simți mai încrezător ca niciodată.

Unde să mergi pentru o epilare definitivă ‘ca la carte’?

Dacă ești din Cluj-Napoca, îți recomandăm cu încredere indicațiile medicilor de la Med-Art. Clinica Med-Art este una care are grijă de pacienții săi, le oferă cele mai bune servicii și garantează tratamente peste măsura așteptărilor tale. Tehnologia pe care o folosesc ei este de ultimă generație, iar dacă tu pui pe primul loc sănătatea ta, cu siguranță trebuie să îți faci o programare online la Med-Art. Pentru un tratament de epilare definitivă sau întrebări, apelează la noi cu încredere! Sigur nu vei regreta!