Tot ce trebuie să știi despre epilare definitivă IV: Mustața

Până recent, mustața la femei era considerat un subiect tabu. Acestea apelau la diferite metode pentru îndepărtarea părului din zona facială – de la creme depilatoare, până la benzi cu ceară – iar iritațiile nu întârziau să apară. 

Conceptul de epilare definitivă mustață a schimbat viața multora. Asta pentru că epilarea facială cu laser vine la pachet cu două beneficii esențiale: 

 1. Rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință
 2. Iar procesul e unul lipsit de durere și cu risc minim de iritare

Ce presupune o epilare definitivă mustață?

Există diverse metode de epilare a părului din zona facială, însă cea cu laser se dovedește a fi cea mai eficientă dintre ele, în special când vorbim despre zona sensibilă aflată deasupra buzei superioare.

Mustața la femei diferă de cea a bărbaților deoarece firele de păr au o densitate mai mică. Totuși, Med-Art oferă atât servicii de epilare definitivă pentru bărbați, cât și pentru femei.  Tehnologia  Primelase, cu fibră Alexandrite, e eficientă pentru majoritatea tipurilor de păr – saten, închis , gros sau subțire. De asemenea, epilarea laser mustață funcționează pe fototipurile de piele 1-4. Despre bronz și epilare definitivă discutam in alt articol.

Epilarea definitivă mustață cu laser presupune emisia unor raze luminoase paralele pe o singură undă, cu o frecvență și viteză de propagare constantă. Tratamentul e unul extrem de precis, fiind distruși doar foliculii piloși care se găsesc în punctul focal corespunzător lungimii de undă emise. 

 

Care sunt avantajele unei epilări laser mustață?

 • Procesul este unul lipsit de durere. Tehnologia Primelase HR e dotat cu un sistem de răcire “crystal freeze”, care permite ajustarea și controlarea temperaturii pe parcursul tratamentului, evitând orice disconfort sau durere. 
 • Nu te confrunți cu înroșirea pielii, umflături sau iritații ulterioare, precum în cazul celorlalte metode de epilare. 
 • Rezultatele sunt vizibile încă din prima ședință, după care mai sunt necesare doar ședințe de întreținere, o dată la 6 sau 12 luni.
 • Faci o investiție fiabilă. Dacă te întrebi cât costă epilarea definitivă în comparație cu celelalte metode disponibile pe piață, vei vedea că într-adevăr, diferența e destul de mare, însă și rezultatele sunt pe măsură. Când vine vorba de epilare definitivă mustață, prețul unei ședințe la Clinica Med-Art, Cluj-Napoca, este de 25 EUR.

Cum te pregătești de epilarea definitivă mustață și ce trebuie să eviți?

 1. Alege o clinica care se ocupa cu epilare definitivă profesionista, în care personalul are experiență, si de preferat sa fie din domeniu medical, iar tehnologia de care dispune clinica satisface nevoile tale.
 2. Se recomandă protejarea zonelor tatuate, fiindcă laserul va arde în profunzime epiderma supusă acelui proces de tatuare definitivă, chiar dacă tatuajul a fost făcut cu mult timp în urmă
 3. Înainte de o ședință de epilare definitivă mustață, e indicat să eviți solarul, sauna și dușurile fierbinți. Pe durata tratamentului, se recomandă să folosești o cremă cu factor +50 de protecție solară.
 4. Discută cu specialistul dacă ești sub un anumit tratament. De regulă, se recomandă întreruperea medicamentelor pentru combaterea acneei, cu cel puțin 2 luni de zile înainte de epilarea definitivă mustață. De asemenea, este indicată stoparea anticoagulantelor, antiinflamatoarelor și medicamentelor de tip aspirina, cu minimum 3 zile înainte de începerea tratamentului. Se recomandă și oprirea medicației fotosensibilizante.  
 5. E contraindicată epilarea cu laser – în orice zonă – dacă ești însărcinată sau alăptezi.

Apelează cu încredere la Clinica Med-Art și lasă-te pe mâna specialiștilor, pentru a scăpa de firele de păr nedorite.