Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă III: Zona facială

Cred că ești de acord cu noi când spunem că nimic nu este mai inestetic decât pilozitatea facială nedorită. Metodele convenționale de eliminare a părului facial precum ceara sau lama de ras, iau prea mult timp, sunt recurente, dureroase și vin la pachet cu efecte adverse, precum înroșirea pielii, umflături sau iritații. 

Epilarea definitivă cu laser este procedura perfectă pentru îndepărtarea firelor de păr nedorite de pe față. Dacă ești din Cluj, specialiștii de la Clinica Med-Art îți pun la dispoziție atât servicii de epilare definitivă pentru bărbați, cât și pentru femei, folosind sistemul de ultimă generație Primelase, cu fibră Alexandrite.

Unde se poate realiza epilarea definitivă facială?

Procedura poate fi aplicată pe diferite zone ale corpului, deci poți opta pentru epilarea definitivă inghinală, depilarea membrelor superioare și inferioare, a axilei, dar și a zonelor mai sensibile precum abdomenul, spatele sau toracele. Mustața, barba, obrajii și zona dintre sprâncene sunt printre cele mai frecvente când vine vorba de realizarea unui tratament de epilarea facială.

Cum te pregătești pentru epilarea definitivă facială?

În urma unui consult detaliat, specialiștii de la Med-Art îți vor spune tot ceea ce trebuie să știi despre întregul proces de epilare definitivă facială: ce trebuie să faci înainte de prima ședință, recomandările din timpul tratamentului, dar și informații despre numărul de ședințe, durata lor și ce trebuie să faci după încheierea tratamentului.

Tratamentul cu laser este eficient pentru majoritatea tipurilor de păr – fie că vorbim despre fire de păr închise/ usor deschise la culoare, fie că vorbim de părul gros sau subțire. Epilarea cu laser prezintă rezultate pe toate tipurile de piele, indiferent de nuanța tenului, dacă ești bronzat, sau grosimea firelor de păr care trebuie să fie îndepărtate. Totuși, există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare înainte de prima vizită la clinică. 

Epilarea cu laser este o procedură medicală ce necesită o anumită pregătire în prealabil. Înainte de începerea tratamentului, este indicat să eviți epilarea cu ceara timp de cel puțin șase saptamani. În caz contrar, rădăcinile foliculilor de păr vor fi temporar înlăturați prin intermediul epilării cu ceară, iar tratamentul cu laser nu va avea efectul și rezultatele dorite. 

Cu o zi înainte de prima ședință de epilare definitivă, se recomandă să elimini pilozitatea facială cu o lamă sau cu un aparat de ras. Nu este interzis să folosești diferite produse de îngrijire a tenului sau cosmetice, în schimb se recomandă evitarea cremelor autobronzante. Epilarea definitivă și bronzul sunt două aspecte îndelung discutate, dar noi recomandam evitarea soarelui 3 saptamani inainte si dupa tratament.

Ce tehnologie se folosește pentru epilarea facială definitivă?

Clinica Med-Art propune cel mai eficient sistem de epilare definitiva pentru părul facial: tehnologia Primelase, cu fibră Alexandrite. Acest sistem face ca epilarea facială să nu fie una invazivă, să nu doară, întocmai pentru că în timpul acțiunii laserului, cooler-ul răcește zona în care se lucrează, iar pielea nu este agresată. Mai mult decât atât, specialistul supraveghează întregul proces și ajustează temperatura astfel încât pacientul să se simtă cât mai confortabil. Sigur că în timpul tratamentului cu laser, dacă firul de păr este mai gros, există posibilitatea să apară senzația de căldură și impresia unor mici ciupituri; dar acestea sunt absolut normale și suportabile. 

Sistemul rapid și puternic al laserului Primelase asigură rezultate excelente încă de la prima ședință, pentru orice zonă facială doriți să epilați definitiv. Fiind produs de compania spaniolă Cocoon, Primelase este unul dintre cele mai performante aparate de epilare definitivă cu laser din industria estetică. 

Indicații și contraindicații pentru epilarea facială definitivă

Epilarea facială cu laser este indicată atât femeilor, cât și și bărbaților. Atleții, culturiștii, înotătorii, dar și cei preocupați de felul în care arată, sau cei care dispun de pilozitate excesivă, pot beneficia de epilare definitivă în Cluj. Epilarea facială cu laser este contraindicată persoanelor care urmează tratamente pentru afecțiunile dermatologice. Se recomandă consultarea medicului înainte o programare la epilarea definitivă.