Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă II: Zona inghinală

Sezonul estival vine la pachet cu soarele, marea, relaxarea și vacanțele, așa că nu e de mirare că există dorința de a străluci și pe plajă. Costumele de baie în nuanțe puternice și pielea catifelată sunt combinația perfectă pentru a fi încrezătoare și pentru a atrage toate privirile din jurul tău. În acest sens, epilarea în zona inghinală joacă un rol esențial și tocmai de aceea, tot mai multe persoane apelează la tratamentul de epilare definitivă cu laser. Deși există o foarte multe alternative pentru a îndepărta părul nedorit din zona inghinală, niciuna nu oferă un aspect fără cusur. De aceea, în articolul de astăzi, vom povesti despre epilarea definitivă inghinală cu laser – ce presupune întreg procesul, cât durează, cât de dureros este, precum și recomandările specialiștilor de la clinica Med-Art.

Ce presupune epilarea definitivă inghinală?

Epilarea definitivă inghinală este procedura estetică prin care părul nedorit este eliminat din zona inghinală. Studiile arată că tratamentul cu laser este cea mai eficientă metodă de a scăpa definitiv de părul nedorit din această zonă, oferind pielii un aspect neted și catifelat. Dacă optezi pentru un astfel de tratament, îți poți lua adio de la firele de păr crescute sub piele sau iritații, care sunt des întâlnite în cazul depilării cu lama de ras, ceara, sau epilatorul. 

Clinica Med-Art din Cluj-Napoca propune epilarea definitivă cu laser Primelase HR, una dintre cele mai performante aparaturi din industria estetică, oferind tratamente de înaltă calitate pentru pacienții săi. Întreg procesul este controlat și sigur, fiind mereu monitorizat de specialiști în domeniu. Ședințele de epilare definitivă în zona inghinală durează în medie 10-15 minute, iar frecvența lor poate varia între 6 și 12 săptămâni. 

Tipuri de epilare inghinală

În funcție de cât de extinsă este zona pe care vrei să o epilezi, poți opta pentru:

Epilarea inghinală clasică

Presupune îndepărtarea firelor de par care depășesc linia bikinilor.

Epilarea inghinală totală

Depășește linia bikinilor și include partea superioară a zonei pubiene.

Epilarea inghinală French

Presupune epilarea totală a zonei pubiene cu excepția unei porțiuni sau al unui model, care este ales de către pacient. 

Epilarea inghinală braziliană 

Presupune îndepărtarea totală a părului din zona pubiană.

Dacă optezi pentru epilarea definitivă cu laser pe linia bikinilor, vei obține un aspect perfect, dar trebuie să iei în calcul și o altă metodă pentru a întreține restul zonei inghinale. Părul va fi împiedicat să crească și nu vei avea probleme cu foliculita, iritațiile, sau alte afecțiuni dermatologice încurajate de alte metode epilat. 

Și totuși, dacă vrei să uiți complet de grija epilatului inghinal și să economisești sute de lei pe an cheltuiți pe alte metode de îndepărtare a părului, alege opțiunea de epilare în stil brazilian. Acest tratament va elimina definitiv părul din zona inghinală, astfel încât tu să te simți confortabil în pielea ta, în orice clipă.

Pentru mai multe detalii sau dacă ai nelămuriri în ceea ce privește tipurile de epilare inghinală enumerate mai sus, îți recomandăm să vorbești cu specialistul estetician sau cu medicul tău dermatolog.

Este epilarea definitivă inghinală dureroasă?

Zona pubiană este foarte sensibilă, așadar procesul de epilare poate fi dureros dacă se folosesc tehnologii învechite, aparatura este de tip replică, sau dacă terapeutul nu monitorizează gradul de confort al pacientului său. 

Clinica Med-Art îți pune la dispoziție un sistem de ultimă generație, cu laser Primelase HR. Aceasta asigură un tratament mai mult decât confortabil, fiind dotat cu o tehnologie de răcire care pornește din vârful aplicatorului, și care reduce temperatura generată de lumină la nivelul pielii. Înainte de procedură, se aplică un gel special pe zona inghinală, iar medicul reglează intensitatea laserului. În timpul procesului, se poate simți o ușoară căldură sau mici ciupituri. 

Sfatul nostru: Studiile arată că zilele cele mai fertile ale lunii sunt perfecte pentru epilarea inghinală. Asta deoarece hormonii îți vor crește rezistența la durere. 

Recomandările specialistului

  • Nu se recomandă epilarea definitivă dacă suferi de diabet, epilepsie, sau ești sub un tratament cu medicamente care induc fotosensibilitate.
  • În dimineața programării, te poți rade pentru eficacitatea tratamentului. Și asta pentru că epilarea definitivă  țintește și distruge foliculii de păr, deci nu este nevoie de firele de păr, ci doar de rădăcinile acestora. 
  • Nu se recomandă epilarea cu metode de smulgere a părului (ceară, aparat depilator) cu minimum 4 săptămâni înainte de începerea tratamentului.
  • Nu se recomandă expunerea la soare cu 2 săptămâni înainte și după ședința de epilare cu laser.
  • Nu se recomandă sauna, ședințele la solar și dușurile fierbinți.
  • Se recomandă evitarea utilizării loțiunilor sau gelurilor de duș autobronzante, precum și a uleiurilor esențiale.

Concluzie

Acest tratament e tot mai des întâlnit în 2021. Fie că vorbim despre epilarea definitivă pentru femei sau epilarea definitivă pentru bărbați, tratamentul de fotoepilare ne face viața mai ușoară, fiind soluția optimă pentru a scăpa de părul nedorit. Clinica Med-Art garantează rezultate excelente în acest sens, tocmai datorită tehnologiei Primelase, așadar, dacă ești din Cluj-Napoca, nu ezita să îi contactezi pentru o programare