Crioterapia leziunilor cutanate

Crioterapia

Crioterapia leziunilor cutanate este o procedura dermatologica prin care se aplica azot lichid la nivelul leziunilor cutanate tinitite, prin contact direct cu un aplicator imbibat cu azot, sau prin pulverizarea directa a azotului cu ajutorul unui dispozitiv special

Med’Art Clinic pune la dispozitia dumneavoastra dispozitivul Cry-Ac de pulverizare a azotului, cu indicator de temperatura si profunzime a congelatiei, sistem de tintire  si multiple capete de pulverizare, in functie de tipul si dimensiunea leziunilor tratate.

Crioterapia se indica in diferite afectiuni ale pielii, precum veruci, keratoze seboreice, keratoze actinice, condiloame genitale, molluscum contagiosum, cicatrici hipertrofice, hiperplazie de glande sebacee, etc.

Terapia poate fi insotita de o usoara durere, mai frecvent in zonele cu piele groasa (palme, talpi sau pulpele degetelor). Dupa tratament, pielea care initial capata o culoare alba prin congelatie, revine la culoarea normala si zona nu necesita pansament. Dupa tratament, este normal sa apara o bula de  congelatie cu lichid in interior. La sedinta ulterioara, pielea moarta rezultata in urma sedintei anterioare este indepartata, pentru a putea fi reaplicata crioterapia.

In functie de leziune si raspunsul la crioterapie, pot fi necesare mai multe aplicatii (1-4), la un interval de o saptamana.

Crioterapia este o procedura sigura, bine tolerata, cu discomfort minim pentru pacient si care nu necesita recuperare ulterioara.