Inhalosedare

Inhalosedare

Inhalosedare cu protoxid de azot (N2O) este un tip de sedare constienta recomadata copiilor sau adultilor care prezinta anxietate fata de tratamentul dentar si le este teama de “vizita la stomatolog”

Tehnica este folosita in prezent in SUA in procent de 90% in stomatologia pediatrica si 50% in stomatologia generala.

Procedura este simpla. Pacientului, asezat pe scaunul stomatologic, i se aplica o masca nazala cu ajutorul careia inhaleaza un amestec de gaze format din oxigen si protozid de azot. Acest gaz induce o stare de relaxare, de bine, are proprietati sedative si usor analgezice. In cursul procedeului, pacientul va resimti o relaxare generala, o senzatie de furnicaturi, de regula la nivelul degetelor de la maini si de la picioare.

Procedeul de inhalosedare este foarte sigur. Substantele folosite nu au nici un efect negativ asupra inimii, plamanilor, ficatului, rinichilor sau creierului chiar daca aceste organe sunt bolnave. Protoxidul de azot (N2O) nu se metabolizeaza in organism, ceea ce face ca eliminarea lui sa se faca rapid, in cateva minute.

Avantajele inhalosedare cu protoxid de azot?

  • Actioneaza rapid: Dupa doar cateva minute de la administrare, stresul va fi trasformat intr-o stare de relaxare.
  • Nivelul sedarii poate fi controlat. Nivelul sedarii cu Protoxid de azot poate fi controlat in functie de nivelul optim al relaxarii.
  • Timpul de recuperare esre scurt. In decursul a 3-5 minute dupa intreruperea administrarii (100% O2 flush), efectele dispar cu desavarsire din organism. De fapt, Protoxidul de azot este singura modalitate de sedare care nu are efecte pe termen lung care sa afecteze capacitatea de a conduce. Vei avea o senzatie de prospetime si vei putea sa iti continui activitatile zilnice.

Ce este N2O (protoxidul de azot)?

Protoxidul de azot este un gaz care combinat cu oxigenul combate anxietatea in timpul tratamentului stomatologic. Odata inhalat, Protoxidul de azot induce un efect de calmare si relaxare.

Este protoxidul de azot sigur?

100% Protoxidul de azot este cea mai sigura metoda de sedare folosita in tratamentul stomatologic.

Este un gaz bland, ne-toxic, care se elimina singur din organism dupa administrare. Beneficiile protoxidului de azot sunt recomandate pentru pacientii cu un anume istoric medical. Pacientii sunt cei cu hipertensiunea arteriala, angina sau pentru cei care au avut atac de cord.

Spre deosebire de anestezia generala, pacientii care inhaleaza protoxidul se azot sunt constienti si receptivi tot timpul.

Este Protoxidul de azot sigur pentru copii?
ABSOLUT!

In timp ce depunem eforturi uriase pentru a face orice copil sa se simta in largul lui, cei mici au nevoie de un nivel de sedare pentru a realiza cu succes tratamentul.

Protoxidul de azot este cea mai sigura si eficienta metoda de sedare care ii ofera copilului o experienta pozitiva in timpul tratamentului dentar.

Mai multe informatii:

Servicii stomatologice Medart Clinic