Stomatologie pediatrica
Stomatologie
Stomatologia pediatrica sau pedodonția înseamnă stomatologia pentru copii
Cabinetul nostru, „Zambet Fericit” are ca și focus principal de activitate stomatologia pediatrică. Majoritatea pacientilor nostri sunt copii sau adolescenți. Cu un personal specializat, cabinetul nostru vă oferă servicii complete de stomatologie pediatrica, fie că vorbim de dinții de lapte sau de cei tineri (dinții de după cei de lapte).
Prin urmare, orice întrebare aveți pe tema tratării dinților copiilor sau daca doriți să-i aduceți la un control stomatologic pe cei mici vă așteptăm cu drag.
Cei mici pot suferi foarte mult datorită dinților: mai întâi le cresc cei de lapte, apoi le cad și le cresc dinții permanenți tineri. Pe tot parcursul acestui proces este foarte important să le verificați dantura celor mici pentru că defectele apărute din copilărie îi pot afecta mult în viitor, dar descoperite la timp ele pot fi corectate. Mai bine să preveniți din timp asemena sitiuații prin consultații stomatologice regulate.
În continuare vă oferim câteva informații despre problemele stomatologice care pot interveni la copii.
Tratamente ale dinților temporari (de lapte)
Cu toate că știm că dinții de lapte vor „cădea” pentru a lăsa locul dinților permanenți, ei nu trebuie lăsați netratați și trebuie ingrijiți. În scopul prevenirii apariției cariilor este recomandată sigilarea acestora (mici plombe aplicate în scop de protecție), iar daca este prea tarziu si acestia s-au cariat deja, ei pot fi obturati (plombati) sau chiar se poate „scoate nervul” atunci când este cazul.Trebuie sa stiti ca o carie sau infecție a dintelui de lapte poate afecta sănătatea dintelui permanent încă neerupt, acesta din urma avand posibilitatea sa se formeze cu defecte de smalț, care pe viitor se pot transforma cu uşurință în carii.
Tratamente ale dinților permanenți tineri
Dinții permanenți tineri trebuie tratați cât mai repede după ce erup, dacă apare caria. Dacă dinții nu sunt cariați dar predispoziția la carie este mare, aceşti dinți trebuie sigilați. Mai precis, la fel ca și în cazul dinților de lapte, se pot aplica mici plombe în scop de protecție.
Dr. Ana Mihailescu