Tehnica PRP

“Platelet Rich Plasma”- injectarea cu plasma proprie, terapia “Vampir”

Tratamentul PRP reprezinta o metoda ultramoderna de intinerire a pielii, stimulare a fibrelor de colagen, imbunatatire a volumului si texturii fetei si lifting non-chirurgical.

Tehnica PRP este indicata in rejuvenarea cutanata a fetei, gatului, decolteului si mainilor. Deoarece utilizeaza material biologic provenit 100% de la pacient.  Tehnica PRP este sigura si lipsita de riscul reactiilor alergice, timpul de recuperare fiind de cateva ore.

Procedura se realizeaza prin recoltarea unei cantitati minime din sangele pacientului, intr-un kit special sub forma unei eprubete. Acesta este ulterior introdusa intr-o centrifuga. Utilizand parametrii stricti recomandati de firma producatoare, sangele recoltat este centrifugat.  La final rezultand PRP- plasma bogata in trombocite, care este separata de restul celulelor sangvine. PRP este extrasa din eprubeta, cu ajutorul unor seringi.

In paralel cu recoltarea si centrifugarea sangelui, pielea pacientului este curatata si se va aplica o crema anestezica. Aceasta crema va fi mentinuta in contact cu pielea 20 minute. Ulterior, va aceasta va fi indepartata, iar pielea va fi dezinfectata cu o solutie antiseptica.

PRP extrasa in seringi va fi injectata in piele prin tehnica de mezoterapie, cu ajutorul unor microace fine, atraumatice. Aceste ace , in asociere cu efectul cremei anestezice, vor determina minimizarea discomfortului pacientului. Terapia dureaza aproximativ 30 minute, este foarte putin dureroasa si nu necesita recuperare ulterioara, reprezentand astfel alternativa ideala la procedurile estetice invazive.

Odata introdusa in piele, PRP actioneaza terapeutic prin stimularea fibroblastilor, care vor produce fibre de colagen si elastina,  realizand astfel procesul de regenerare tisulara, refacerea volumului pielii si diminuarea ridurilor. Totodata, PRP determina activarea celulelor stem si a procesului de angiogeneza, stimuland reintinerirea cutanata si redand ani de viata pielii dumneavoastra. Pielea devine mai ferma, mai luminoasa, cu un aspect revigorat si sanatos. Se recomanda evitarea administrarii antiinflamatoarelor non-steroidiene (Nurofen, Paracetamol, Aspirina, etc) cu cel putin 1-2 zile inaintea PRP.

Imediat dupa efectuarea Tehnica PRP, pielea este rosie si punctele de intepatura sunt vizibile, astfel incat nu se recomanda participarea la evenimente sociale in ziua in care s-a realizat procedura. De asemenea, in aceeasi zi sunt interzise activitatile care implica expunerea la intemperii, precum cele de curatenie casnica, respectiv aplicarea de produse cosmetice pe pielea tratata. Incepand din prima zi post- procedura, se pot aplica produsele cosmetice obisnuite, fiind recomandata in plus fotoprotectie cu creme sau spray-uri cu factor de protectie solara 50+, timp de minim 10 zile.

Tehnica PRP este in general recomandata intre 30-60 ani si poate fi realizata in orice perioada a anului. In general, la inceput sunt recomandate 3 sedinte PRP la intervale de 2-4 saptamani.  Ulterior se recomanda o sedinta de intretinere pe an. PRP nu modifica conformatia anatomica a pielii, nu confera aspectul artifical de “fata injectata” si nu starneste comentariile malitioase care pot fi asociate unor proceduri estetice invazive incorect realizate.

Tehnica PRP poate fi combinata cu alte metode de rejuvenare, precum mezoterapia, microneedling Dermapen, injectarea de toxina botulinica sau terapiile laser.

Durata procedura: 30 min

Durere: minima

Timp de recuperare: 24 ore

Munca: 24 ore

Activitati sociale: 24 ore

Sport: 24 ore

Rezultat vizibil: 7 zile