Zambet Fericit -Stomatologie

Stomatologie

Copiii sunt viitorii pacienți adulți, astfel încât o monitorizare temeinică și un plan de tratament individualizat sunt foarte importante și au avantaje deopotrivă pe termen scurt și lung. Doresc să insist pe termenul „individualizat”, deoarece comportamentul, temperamentul și dezvoltarea copiilor diferă la fiecare dintre ei.

In funcție de personalitatea și nevoile personale, medicul va stabili modul de abordare a copilului și planul de tratament recomandat.

Prima impresie conteaza

In ceea ce priveste prima vizită la stomatolog, „prima impresie contează”. Este bine ca micul pacient să rămână cu o imagine plăcută în urma primei experiențe de stomatologie. De aceea, un copil care vine pentu prima dată la Zambet Fericit cu durere, nedormit, obosit si nemâncat, va avea un start mai puțin favorabil.
Recomand părinților să ducă copiii în vizită la cabinetul dentar înainte de apariția unei probleme. Să facă cunoștință cu instrumentarul (care fiecare poartă bineînțeles cate o poreclă haioasă și adaptată imaginației bogate a copiilor), să se plimbe cu liftul (fotoliul dentar), să se joace cu albinuța, să numărăm dințișorii și eventual să-i și periem. Pun accent și pe un instructaj de periaj corect, atât a copiilor cât și a părinților, ei fiind primul exemplu pentru micuți și cei responsabili de sănătatea lor dentară.

Categorii de vârstă

Pentru a facilita înțelegerea de către parinți a dezvoltării sistemului stomatognat (oase, maxilare, dinți), importanța fiecărei perioade din viața în dezvoltarea danturii, cât și diferențele majore în abordarea pacienților în funcție de vârstă, voi incerca să împart pacienții în trei categorii sintetizand informațiile importante în funcție de acestea. 

Dr. Ana Mihailescu

Alte servicii de Stomatologie le gasiti pe www.zambetfericit.ro

Servicii stomatologie: