Avulsia unghiala

Avulsia unghiala

Tratament Avulsia Unghiala la Med'Art Clinic

Avulsia chimica se face prin panasament ocluziv al unghiei cu iodura de potasiu 50%.  Acest pansament trebuie mentinut nemiscat pe unghii circa 8 zile. La indepartarea pansamentului, unghia cu micoza este inmuiata, fragila si poate fi indepartata prin taiere cu foarfeca si/sau chiuretare.

Avulsia chirurgicala a unghiei poate fi partiala sau totala. Se efectueaza o anestezie locala putin dureroasa, incepand de la baza degetului a carei unghie urmeaza sa fie scoasa. Din acest moment, pacientul nu mai simte nimic.

Se indeparteaza partea de lama unghiala incarnata sau toata lama, daca situatia o cere si se ingusteaza prin cauterizare radacina (matricea) unghiei pentru ca noua unghie care creste sa fie mai ingusta si sa nu se mai incarneze.

In acest fel, se evita numeroasele recidive care apar dupa alte tipuri de interventie (am avut pacienti care au fost operati de 4-5 ori!).  Se panseaza, urmand ca a 2 zi pacientul sa se prezinte la control. Schimbarea pansamentului si eventual formolizarea matricei pentru siguranta distructiei acesteia. Ulterior, pansamentele se pot face la domiciliu, zilnic dupa baie de picior in apa calduta cu ceai de musetel si aplicare de creme antibiotice si proepitelizante (dermazin, ba-neocin, fucidin).

Prima zi post avulsia unghiala se sta in repaus la pat urmatoarele 7 zile se minimalizeaza mersul pe cat posibil.