Transplant de Par

Transplant de Par
PROGRAMARI: 075..Click Afiseaza Telefon

Transplant de par metoda FUE

Transplantul de par efectuat prin metoda FUE (follicular unit extraction) este procedura chirurgicala prin care zonele afectate de calvitie sunt acoperite cu par recoltat din diferite regiuni ale corpului  numite zone donatoare (ceafa, tample, barba, piept),  care sunt rezistente la factorii care cauzeza pierderea părului. Parul este recoltat sub forma de unitati foliculare cu diametrul intre 0,7 si 1,1mm care contin intre 1 si 5 fire de par  si este transplantat in zonele cu “chelie” de pe suprafata capului.

Metoda FUE reprezinta ultima tehnica din domeniul transplantului de par , ea oferind pacientului un confort sporit datorita: lipsei durerilor intra si postoperatorii, a vindecarii rapide (7-10 zile) si a cicatrizarii minime.

Ce beneficii am daca apelez la Motora Hair Transplant & Aesthetics?
 • Cea mai experimentata echipa de transplant de par din Transilvania, operatiile fiind efectuate de chirurgi plasticieni specializati in tehnica FUE si membrii ISHRS ( International Society for Hair Restoration Surgery)
 • Dr. Mihai Motora este presedintele Societatii Romane pentru Chirurgia si Restaurarea parului
 • Consultatie pre si postoperatorie gratuita (atat online cat si la clinica)
 • Cea ma noua si inovativa tehnologie adusa din SUA, Italia, Corea de Sud, Japonia si Turcia atat pentru extragerea foliculilor cat si pentru implantarea acestora
 • Tratament cu PRP intraoperator inclus
 • Servicii all inclusive: 2 sau 3 nopti de cazare la hotel de 5* , 3 mese pe zi, transportul la/de la clinica si aeroport
 • Medicatia postoperatorie asigurata
 • Bonus: Acoperirea cu par a cicatricilor de la nivelul scalpului
Cum beneficiez de o consultatie gratis?
Sunt 2 moduri prin care puteti beneficia de o consultatie gratuita:
 • mergeti in chenarul “CONSULTATIE GRATUITA” din cadrul site-ului si ne trimiteti datele dumneavoastra impreuna cu 3 poze. Cateva cuvinte despre ceea ce doriti sa corectati la aspectul dumnavoastra. Echipa noastra va va raspunde in cel mai scurt timp (max 24h)
 • Sunati la numarul nostru de telefon si va programati la o consultatie in cadrul clinicii
Care sunt etapele operatiei?
 • Pacientul se cazeaza la hotel in ziua dinaintea interventiei chirurgicale
 • In ziua operatiei pacientul ajunge la clinica in jurul orei 7:30 dimineata unde este tuns si pregatit pentru interventie
Transplant de par FUE
 • Etapa de recoltare: Dupa administrarea anesteziei, grefele (unitatile foliculare) vor fi extrase din zona cefei, zona in care foliculii sunt predispusi genetic sa nu fie sensibili la hormonii care cauzeaza caderea parului, motiv pentru care parul transplantat nu va cadea niciodata. Aceasta etapa dureaza aproximativ 2,5-3 ore, perioada in care pacientul sta intins pe un scaun special cu fata in jos. Numarul de grefe extrase este direct proportional cu densitatea parului din zona donatoare. Cu cat parul este mai des cu atat se vor extrage mai multe grefe. Unitatile foliculare extrase sunt numarate, separate si depozitate intr-o solutie nutritiva la o temperatura predeterminata.
 • Desenarea liniei parului. Chirurgul impreuna cu pacientul deseneaza linia parului intr-un mod cat mai natural si calculeaza densitatea la care parul trebuie implantat ( intre 30-60 unitati foliculare/cm patrat in functie de zona si suprafata)
 • Pregatirea zonei de implant/ deschiderea canalelor. Se anesteziaza zona anterioara a scalpului si se efectueaza un numar de gauri egal cu numarul de grefe recoltate la densitatea si unghiul potrivit.
 • Implantarea grefelor: Aceasta etapa dureaza intre 2 si 4 ore in functie de numarul de grefe implantate, cu pacientul stand pe spate si urmarind emisiunile sau filmele preferate. Se implanteaza grefele cu implantoare de ultima generatie la densitatea si unghiurile prestabilite
 • Se spala si se panseaza zonele operate
 • Pacientul primeste instructiunile si medicatia postoperatorie si se intoarce la hotel
A doua zi dimineata revine pentru control si schimbarea pansamentului
Ce fel de anestezie mi se administreaza pentru Transplant de Par?
Interventia chirurgicala se efectueaza cu anestezie locala cu lidocaina sau derivati ai acesteia, aceleasi substante pe care le foloseste si medicul dumneavoastra stomatolog. Pe durata operatiei pacientul nu va simti deloc durere. Este foarte important sa-i mentionati chirurgului daca va stiti alergic la vreunul din substantele anestezice.
Exista riscul de respingere a grefelor? Ce alte riscuri mai sunt?
Nu exista operatie care sa nu implice risc, de aceea trebuie sa va asigurati ca este facuta de un profesionist. Totusi, implantul de par este o interventie care are riscuri si complicatii putine. Dintre acestea amintim: reactie alergica la anestezic sau alte medicamente, infectie, sangerare excesiva, vindecare defectoasa a cicatricilor. Cu toate acestea noi nu am intalnit niciuna dintre aceste complicatii la pacientii care au urmat instructiunile si protocoalele noastre. Prin formarea unei echipe experimentate si folosirea aparaturii de ultima generatie am reusit sa obtinem o rata de respingere de sub 10%, adica peste 90% din parul implantat va creste. Cu toate acestea sunt pacienti care, din diverse motive, obtin o rata de respingere de 20-25%. In aceste situatii oferim consultanta postoperatorie si retusuri gratuite.
Cand se vor vedea rezultatele?
In primele 10-14 zile postoperator vor cadea toate crustele impreuna cu o parte din firele de par. Radacinile (foliculii) raman implantate in scalp. Dupa integrarea in noile tesuturi, foliculul incepe sa formeze un nou fir de par care va deveni vizibil la nivelul scalpului(pielii) incepand cu lunile 3-4. In lunile 6-8 postoperator peste 70-80% din parul implantat va fi vizibil.  In lunile 10-12 pacientul va avea parte de rezultatul final.
Ce este PRP si cu ce ma ajuta?
PRP sau Platelet Rich Plasma este un produs obtinut din sangele dumneavoastra bogat in trobocite, factori de crestere si alte cytokine , acestea avand o concentratie de 3-5 ori mai mare decat in sangele normal. Cand este injectat la nivelul scalpului acest concentrat ajuta la vindecarea rapida plagilor si la integrarea si dezvoltarea foliculilor de par. Acesta este principalul motiv pentru care primele rezultate se vad in lunile 3-4 postoperator. Tratamentul PRP este inclus in pretul operatiilor in clinica noastra, dar este indicat si pacientiilor care nu se opereaza.
Cand trebuie sa mai vin la consultatie?
Chirurgul Plastician va va consulta in prima zi dupa operatie, moment in care se va schimba si pansamentul. Ulterior nu este nevoie sa mai veniti la consultatie, dar veti tine legatura online cu clinica noastra si va vom solicita poze la 7, 14, 30 de zile postoperator, dupa care o data pe luna pana in luna a-12-a postoperator pentru a avea o evidenta exacta a evolutiei dumneavoastra.