Mezoterapie

Mezoterapie

Mezoterapie este o procedura dermatocosmetica, nechirurgicala, care consta in injectarea unor substante active la nivelul stratului mijlociu al pielii, locul unde au loc cele mai importante procese ale pielii.

Prin aceasta procedura, sunt livrate direct pielii substante active valoroase (nutrienti, vitamine, antioxidanti, acid hialuronic). Aceste substante sunt greu de obtinut in mod obisuit din alimentatie sau prin folosirea produselor cosmetice.

Odata introduse in piele, aceste substante previn imbatranirea cutanata.  Prin stimularea microcirculatiei locale si a productiei de fibre de colagen si elastina, redand astfel hidratarea, luminozitatea si fermitatea pielii.

Mezoterapie nu modifica conformatia anatomica a pielii, nu confera aspectul artifical de “fata injectata” si nu starneste comentariile malitioase care pot fi asociate unor proceduri estetice invazive incorrect realizate.

Mezoterapie este indicata in rejuvenarea cutanata a fetei, gatului, decolteului si mainilor, in diminuarea cearcanelor inchise la culoare, in tratamentul vergeturilor si al caderii parului de la nivelul scalpului.

Procedura poate fi efectuata in orice perioada a anului, insa toamna si iarna reprezinta anotimpurile ideale de efectuare a acestei proceduri, obtinand astfel rehidratarea si energizarea pielii agresate de soare in timpul verii.

Mezoterapie este recomandata intre 25-60 ani. Este extrem de importanta preventia imbatranirii cutanate prin efectuarea mezoterapiei incepand de la varste tinere. Odata cu inaintarea in varsta, procedura este realizata cu scop terapeutic de diminuare a ridurilor si ameliorare a texturii pielii.

Dupa aplicarea unei creme anestezice, medicul dermatolog va dezinfecta zona si va injecta substantele punct cu punct, la distante de cca 1 cm intre punctele de injectare. Se injecteaza in cantitati mici de 0,1-0,3 ml/punct, in zonele de piele cu probleme, cu ajutorul unor seringi cu ace sterile extrem de subtiri si scurte.

Terapia dureaza aproximativ 30 minute, este foarte putin dureroasa si nu necesita recuperare ulterioara, reprezentand astfel alternativa ideala la procedurile estetice invazive.

Se recomanda evitarea administrarii antiinflamatoarelor non-steroidiene (Nurofen, Paracetamol,Aspirina, etc) cu cel putin 1-2 zile inaintea mezoterapiei.

Imediat dupa efectuarea procedurii, pielea este rosie si punctele de intepatura sunt vizibile. Nu se recomanda participarea la evenimente sociale in ziua in care s-a realizat mezoterapia. De asemenea, in aceeasi zi sunt interzise activitatile care implica expunerea la intemperii, precum cele de curatenie casnica. Este intersiz si aplicarea de produse cosmetice pe pielea tratata. Incepand din prima zi post-procedura, se pot aplica produsele cosmetice obisnuite. Este recomandat in plus fotoprotectie cu creme sau spray-uri cu factor de protectie solara 50+, timp de minim 10 zile.

In urmatoarele 2-3 zile dupa efectuarea procedurii, se recomanda evitarea expunerii la soare sau solar.  Nu se recomanda nici efortului fizic si a masajul facial.  Se recomanda pentru a preveni metabolizarea prematura a substantelor injectate. In general, sunt recomandate initial 4-6 sedinte de mezoterapie la intervale de 2 saptamani, iar ulterior 1-2 sedinte de intretinere pe an.

Mezoterapie poate fi combinata cu alte metode de rejuvenare, precum terapia “vampir” (PRP- plateletrich plasma), microneedling dermapen, injectarea de toxina botulinica sau terapiile laser.

Durata procedura: 30 min

Durere: minima

Timp de recuperare: 24 ore

Munca: 24 ore

Activitati sociale: 24 ore

Sport: 24 ore

Rezultat vizibil: 7 zile